Hoe kan ik zelf een marktplaats website maken waarmee ik online inkomsten kan genereren?

Geplaatst op 04-06-2022

Categorie: Computer en internet

Wilt u een marktplaats website maken, dan kunt u dat prima doen wanneer u over de juiste software beschikt. Het voordeel is dat u zelf niet hoeft te programmeren en geen kennis van de scripttaal PHP hoeft te hebben. Met het PHP-script van Vrolijk Internet Services komen alle benodigde onderdelen voor een marktplaats website tot uw beschikking.

Tijdens de installatie van het PHP-script kunt u de inloggegevens voor het beheer van uw marktplaats website instellen. Hiermee kunt u inloggen binnen de beheeromgeving om wijzigingen aan uw advertentie site aan te brengen.

Na de installatie heeft u een complete marktplaats site tot uw beschikking, waarop adverteerders een account kunnen maken. Met dit account kunnen advertenties op uw marktplaats site worden geplaatst. Bij een advertentie kan de adverteerder een aantal afbeeldingen toevoegen wanneer hij dat wil. Ook kan er worden ingesteld dat bezoekers kunnen bieden op een advertentie. Wanneer er een nieuw bod wordt ingestuurd zal de adverteerder per e-mail op de hoogte worden gesteld hiervan.

Maar ook wanneer bieden niet is toegestaan kan de bezoeker eenvoudig op een advertentie reageren door het reactieformulier in te vullen. Er wordt dan per e-mail een bericht naar de adverteerder gestuurd, zodat de adverteerder hierop kan reageren.

Het PHP-script biedt een aantal mogelijkheden voor het genereren van online inkomsten. Bij rubrieken op uw website kunt u prijzen instellen. Als de adverteerder in een rubriek een advertentie plaatst terwijl er bij die rubriek een prijs staat ingesteld, dan zal hij het ingestelde bedrag moeten betalen voordat de advertentie zichtbaar wordt.

Ook kunt u met het PHP-script de mogelijkheid bieden om een advertentie extra te laten opvallen op de site. Bijvoorbeeld door de advertentie enkele dagen bovenaan weer te geven binnen overzichten. Dit wordt ook wel een topadvertentie genoemd. Daarbij zijn er verschillende opties aan te maken, waarbij u per optie kunt instellen om hoeveel dagen het gaat en wat de bijbehorende prijs is. Een adverteerder kan dan kiezen uit de door u aangemaakte opties.